به گزارش ایرنا، حجت الاسلام سید محمد ابراهیم ساجدی روز یکشنبه به مناسبت ۱۸ آبان سالروز بنیانگذاری شورای حل اختلاف در نشست با خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: ۴۹ شعبه شهری و ۸۶ شعبه روستایی حل اختلاف در استان وجود دارد.
وی افزود: امسال از مجموع ۲۵ هزار و ۵۴۵ فقره پرونده مختومه در شورای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد حدود ۴ هزار و ۸۶۰ مورد ان مصالحه شده است.
رئیس شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: از این تعداد ۷ فقره آن قتل عمد بوده که این پرونده های قصاص با کمک بزرگان و شورای حل اختلاف و حمایت اولیای دم ظرف ۷ماهه امسال در مناطق مختلف این استان بررسی و بخشیده شده و مرتکبان از چوبه دار نجات یافتند.
حجت الاسلام ساجدی ابراز داشت: از مجموع ۴ هزار و ۸۶۰ پرونده منجر به مصالحه ۴۱ مورد ان تهدید به قتل، ۶۸ فقره ضرب و جرح، ۷۲ مورد پرونده خانواده، ۸۱ فقره توهین و افترا، ۲۹ فقره مزاحمت ملکی، ۴۵ فقره خیانت در امانت، ۳۲ فقره سرقت و … بوده که ۴۹۵ مورد از این پرونده ها جزو پرونده های مهم محسوب می شوند.
وی تاکید کرد: هم اینک رویکرد ما استفاده از ظرفیت ریش سفیدان و معتمدان محل به منظور نهادینه کردن فرهنگ صلح و سازش در جامعه است که در این باره برای ریش سفیدان در حوزه بویراحمد ابلاغ صادر شده است.
حجت الاسلام ساجدی بیان کرد: صلاحیت قضایی شوراهای حل و اختلاف شاخصها و مقتضیات ویژه خود را داشته و این شورا حق رسیدگی به پروندههای مالی با سقف بالای ۲۰۰ میلیون ریال را ندارد.
رئیس شوراهای حل اختلاف کهگیلویه و بویراحمد از رسانه ها خواست تا مردم استان را آگاهی بخشند و آستانه تحمل شان را بالا ببرند و برای موارد و اختلافات کوچک به دادگاه ها مراجعه نکنند.
وی افزود: این یک واقعیت است که حجم بالای ورودی پرونده ها به محاکم قضایی حاکی از بیماری حقوقی جامعه است که می طلبد مردم با مدارا کردن به دنبال امنیت اجتماعی و اقتصادی خود باشند.
حجت الاسلام ساجدی با اشاره به شرایط کنونی کشور و وضعیت بحرانی ویروس کرونا در استان، تاکید کرد: سیستم نوبت دهی به مراجعان این شوراها فعال شده و افراد می توانند از طریق دفاتر پیشخوان و یا کافی نت ها برای نوبت دهی اقدام کنند.