مهرداد غفارزاده: «جیران» بدون رضایت ما پخش شد/ باید سینمای مستقل و هنری هم مورد حمایت قرار بگیرند

هنروتجربه: مهرداد غفارزاده می‌گوید در یکی دو سال اخیر، کرونا اقتصاد دنیا و اقتصاد کشور ما را تحت‌تأثیر خود قرار داده است و گله وشکایت‌های اخیر سینماداران هم نشان می‌دهد که آن‌ها هم از وضعیت اقتصادی سینما راضی نیستند. هر چند در این مدت اکران برخی فیلم‌ها مانند «دینامیت» و «گشت ارشاد» تاحدودی اقتصاد سینما سرپا نگه داشته است اما برای تداوم این وضعیت باید طراحی‌های جدی‌تری برای اکران فیلم‌های پرمخاطب داشته باشیم. در کنار آن هم باید سینمای مستقل و هنری هم مورد حمایت قرار بگیرند. باید شرایط به‌گونه‌ای مدیریت شود که به قول قدیمی‌ها نه سیخ بسوزد، نه کباب!

مهرداد غفارزاده کارگردان فیلم سینمایی «ترانه‌ای عاشقانه برایم بخوان» که پیش‌تر از سوی شورای صنفی نمایش تاریخ ۲۳ بهمن‌ماه به‌عنوان تاریخ شروع اکران آن اعلام شده بود اما پروانه نمایش آن در روز گذشته و در تاریخ ۲۴ بهمن‌ماه صادر شد، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره شرایط اکران این فیلم گفت: من خیلی در جریان مذاکرات سینماداران و وزارت ارشاد نیستم اما تا جایی که اخبار را دنبال کرده بودم، این فیلم قرار بود از روز ۲۳ بهمن روانه پرده سینماها شود. نمی‌دانم به چه دلیلی اما گویا به دلیل اختلافاتی که بر سر قانون مالیاتی جدید به‌وجود آمده، اکران‌های تازه را به تعویق انداخته‌اند. تازه‌ترین تاریخی که به ما اعلام کرده‌اند ۲۷ بهمن‌ماه است.

این کارگردان درباره رضایت از اکران فیلم در این بازه زمانی هم بیان کرد: اتفاقاً به تهیه‌کننده فیلم هم اعلام کرده‌ام که چندان با این بازه زمانی برای اکران موافق نیستم، اما همه موارد دست بنده نیست و بیشتر تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار هستند که در این زمینه با پخش‌کننده به توافق می‌رسند و تصمیم‌گیری می‌کنند. ما هم انتخاب این تاریخ برای اکران فیلم را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم با توجه به شرایطی که در کشور به‌واسطه کرونا و امیکرون وجود دارد، فیلم بتواند اکران خوبی داشته باشد.

این سینماگر درباره وضعیت سینماها در مواجهه با امواج جدید کرونا و تمدید بحران اکران در این شرایط اظهار کرد: متأسفانه آنقدر این شرایط از دست ما خارج شده است که نمی‌توان تصمیم‌گیری درستی در این حوزه داشت. به هر حال کرونا در این دو سه سال، گریبان‌گیر کشور ما و کشورهای دیگر شده است و امیدوارم هر چه زود شر این بیماری برچیده شود. واقعاً هم نمی‌توان همه چیز را در این شرایط تعطیل کرد. مدیریت شرایط در این موقعیت سخت است و سخت می‌توان تصمیم درست گرفت. مسئولان سینمایی وزارت ارشاد در این زمینه باید همه جوانب را در نظر بگیرند و در تعامل با سازندگان و صاحبان آثار به بهترین تدبیر برای اکران فیلم‌ها برسند.

اکران را به‌گونه‌ای مدیریت کنید که نه سیخ بسوزد و نه کباب!

وی افزود: در یکی دو سال اخیر، کرونا اقتصاد دنیا و اقتصاد کشور ما را تحت‌تأثیر خود قرار داده است و گله وشکایت‌های اخیر سینماداران هم نشان می‌دهد که آن‌ها هم از وضعیت اقتصادی سینما راضی نیستند. هر چند در این مدت اکران برخی فیلم‌ها مانند «دینامیت» و «گشت ارشاد» تاحدودی اقتصاد سینما سرپا نگه داشته است اما برای تداوم این وضعیت باید طراحی‌های جدی‌تری برای اکران فیلم‌های پرمخاطب داشته باشیم. در کنار آن هم باید سینمای مستقل و هنری هم مورد حمایت قرار بگیرند. باید شرایط به‌گونه‌ای مدیریت شود که به قول قدیمی‌ها نه سیخ بسوزد، نه کباب!

وی افزود: این حق مسلم سینماداران است که به دنبال فیلم‌های پرفروش باشند اما باید این حق را هم برای سازندگان آثار قائل باشند که نمی‌توانند پیش‌پیش درباره فروش آثار قضاوت کنند. برخی فیلم‌ها مشخصاً برای فروش ساخته می‌شوند. اما همه فیلم‌ها اینگونه نیستند. فیلم‌هایی مانند «ترانه‌ای عاشقانه برای من بخوان» فیلمی است که مخاطبانش می‌توانند عموم مردم باشند و می‌تواند فروش خوبی هم داشته باشد.

کارگردان فیلم سینمایی «ترانه‌ای عاشقانه برای من بخوان» درباره این فیلم هم توضیح داد: این فیلم یک فیلم سنگین است که به ورطه ابتذال نیفتاده است. حتی اگر عشقی در این فیلم وجود دارد، به‌صورت سنگین روایت شده، این فیلم تنها محصول واقعی مشترک سینمای ایران و ترکیه است و با توجه به هزینه‌هایی که از دو طرف شده این فیلم یک «محصول مشترک» واقعی است. احساس قلبی‌ام این است که شاید زمان فعلی، زمان مناسبی برای اکران فیلم نباشد اما معتقدم اگر فیلم خوب باشد، در هر شرایطی می‌تواند مخاطب را به سینما بکشاند. با شناختی که از جامعه مخاطبان سینمای ایران دارم احساس می‌کنم این فیلم می‌تواند موردپسند واقع شود.

«جیران» بدون رضایت ما پخش شد

کارگردان سریال شبکه خانگی «آهوی من مارال» در بخش دیگری از این گفتگو در واکنش به انتشار قسمت نخست سریال «جیران» به کارگردانی حسن فتحی گفت: قطعاً ما از این اتفاق راضی نیستم. به‌خصوص که بعد از دیدن قسمت اول این سریال متوجه شدم که شباهت میان ۲ سریال به‌صورت جدی وجود دارد. نمی‌دانم چرا دوستان کارشناس ما از این شباهت‌ها گذشته و آن را نادیده گرفته‌اند. ما همچنان به راه قانونی خود ادامه می‌دهیم. فرصت می‌دهیم تا قسمت‌های بعدی سریال هم پخش شود تا ببینیم آیا سیر داستان به همین صورت ادامه خواهد داشت یا خیر.

غفارزاده تأکید کرد: هنوز شکایت کیفری ما نسبت به پروژه «جیران» با توجه به رأی صادر شده محفوظ است و ما قطعاً پیگیر آن هم خواهیم بود تا به یک نتیجه قطعی برسیم. امیدواریم حق به حق‌دار برسد. حداقل اتفاق این بود که باید بخش‌های مشابه کار، که کم هم نیست، از سریال مذکور حذف می‌شد اما این اتفاق نیفتاده است.

کارگردان سریال «آهوی من مارال» درباره شرایط مطلوب خود برای رضایت دادن در این پرونده بیان کرد: در این زمینه جزییات حقوقی وجود دارد که به آن ورود نمی‌کنم. اما اصل حرفم این است که حق من به‌عنوان مولف باید صیانت شود. هرچند این دوستان قدرت بالایی دارند اما ما هم گروه ضعیفی نیستیم و همین اندازه که حق با ماست، ما قوی هستیم.

وی گفت: این «حق» برای من بسیار ارزشمند است و تا جایی که بتوانم پای آن می‌ایستم. اگر این دوستان نخواهند به قانون و حق احترام بگذارند، آن موقع حتماً با عواقب سختی مواجه خواهند شد. کمترین عقوبت هم این است که کار آن‌ها متوقف و کار ما تکمیل و توزیع شود، بعد کار آن‌ها توزیع شود. خسارت‌های وارد شده به ما را هم باید بپردازند. با این وجود اینکه در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد را نمی‌توان به‌صورت قطعی گفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.