بهره‌وری دیم‌زارهای کهگیلویه و بویراحمد با طرح جهش تولید افزایش یافت

شایان نادری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:بررسی های میدانی کارشناسان نشان می دهد عملکرد گندم دیم در دیمزارهای زیر پوشش طرح جهش تولید در شهرستان های گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد در مقایسه با سایر اراضی دیم ۳۲ درصد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: در حالی که میزان تولید در هر هکتار از دیمزارهای تحت پوشش طرح جهش تولید مناطق گرمسیری استان یکهزار و ۲۵۰ کیلوگرم گزارش شده مزارعی که تحت پوشش طرح جهش نبوده اند ۹۵۰ کیلوگرم در هکتار تولید داشته اند.

 مدیرکل ستاد اجرایی فرمان امام در کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: همچنین عملکرد محصولات جو و علوفه در اراضی دیم تحت حمایت این طرح در مقایسه با اراضی دیگر به ترتیب اختلاف  ۴۵ و ۶۷.۵ درصدی افزایش در بهره وری عملکرد را نشان می دهد.

نادری عنوان کرد:بر اساس آمار جهاد کشاورزی استان عملکرد سایر محصولات طرح نسبت به اراضی شاهد افزایش چشمگیری را نشان می دهد و در برخی محصولات از جمله گلرنگ و کاملینا که برای اولین بار در برخی از این شهرستان ها کشت شدند عملکرد رضایت بخشی گزارش شد. 

نادری ابراز داشت:سطح برنامه محصولات کشت دیم شامل گندم، جو، نخود دانه ای، عدس دانه ای، علوفه، گلرنگ، کلزا، کاملینا و گیاهان دارویی در شهرستان های گرمسیری استان به میزان  ۱۶ هزار هکتار  بوده است اما با اجرایی شدن طرح جهش تولید میزان کشت این محصولات به ۲۲هزار و۸۱۰ هکتار افزایش یافته  که  رشد ۳۹ درصدی بیشتر از سطح برنامه را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: در این طرح که بر پایه تحقیقات کشاورزی صورت گرفته است، اقدام هایی از جمله بذرمال کردن بذر، تاریخ کاشت، آموزش کشاورزان، بیمه محصولات کشاورزی، مدیریت نهاده های کشاورزی، تسهیلات با کارمزد چهار درصد برای خرید ادوات کشاورزی، اجرای کشت مستقیم و تحویل کودهای npk و اسید آمینه به کشاورزان، نظارت مستمر صورت گرفته است.

نادری با اشاره به نامگذاری  امسال  با عنوان “تولید،دانش بنیان و اشتغال آفرین”از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: پایداری اشتغال و محرومیت زدایی، بهبود معیشت بهره‌برداران، پشتیبانی از تولید، رونق کشاورزی در اراضی دیم زار و کم بازده استان از اهداف این ستاد در زمینه حمایت از کشاورزان در طرح یاد شده است .

وی استفاده حداکثری از آب نزولات آسمانی برای تولید محصولات کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: افزایش تولید محصولات زراعی و افزایش درآمد کشاورزان از دیگر اهداف اجرای این طرح است.

 نادری  ابراز کرد:  این طرح در اراضی دیم کشاورزی مناطق سردسیری استان از جمله بویراحمد، مارگون و دنا نیز اجرا شده و دستاوردهای آن پس برداشت محصولات در این مناطق اطلاع رسانی خواهد شد.

سالانه ۹۷۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید می‌شود.

این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.

استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.