هشدار وقوع سیلاب در حوضه‌های زهره، مارون و کارون در خوزستان

نورالدین بازگیر اظهار داشت: بر اساس هشدار هواشناسی، از امروز تا شنبه آینده، احتمال بارندگی شدید و وقوع سیلاب در حوضه‌های زهره، مارون و بالادست کارون پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به احتمال وقوع سیلاب در این حوضه‌ها، ضروری است که شهروندان، گردشگران، کوهنوردان، عشایر و پیمانکاران به رودخانه‌ها، رودخانه‌های فصلی و مسیل‌ها نزدیک نشوند و از تردد و یا توقف در اطراف این مناطق خودداری کنند.

بر اساس این گزارش، دیروز صدیقی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، با اعلام آماده باش در استان، نسبت به احتمال آبگرفتگی معابر، فعال شدن رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب در ۱۰ شهرستان شامل اندیکا، باغملک، ایذه، رامهرمز، هفتکل، رامشیر، امیدیه، آغاجاری، بهبهان و هندیجان هشدار داد.

اداره کل هواشناسی خوزستان، که پیش از این نسبت به نفوذ توده موسمی مونسون هند، افزایش رطوبت و شرجی، وقوع رگبار همرفتی، رعد و برق و وزش تندباد لحظه‌ای از چهارشنبه تا سه‌شنبه آینده (۵ تا ۱۱ مرداد ۱۴۰۱) هشدار سطح نارنجی صادر کرده بود، امروز با تغییر سطح آن، هشدار سطح قرمز صادر و اعلام کرد: تداوم، گسترش و تشدید فعالیت پدیده‌های همرفتی و موسمی و مونسون بر روی استان از ظهر جمعه ۷ مرداد تا اواخر وقت روز یکشنبه ۹ مرداد۱۴۰۱ رگبار و رعد و برق و احتمال ریزش تگرگ و وزش باد شدید (به ویژه در ساعات بعدازظهر) و سیلابی شدن مسیل‌ها به ویژه در مناطق شرقی، شمال شرقی و جنوب شرقی  و خیزش گرد و خاک و احتمال وقوع توفان در جلگه خوزستان پیش بینی شده است.

بارندگی شدید ۳۱ تیر در شهرستان‌های نی‌ریز، سلطان شهباز استهبان و داراب در استان فارس، وقوع سیلاب و جان باختن ۲۳ نفر را به دنبال داشت.

بر اساس اعلام هشدار سطح قرمز سازمان هواشناسی از روز چهارشنبه تا جمعه در یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان و شمال استان خوزستان با تشدید فعالیت رگبارهای موسمی شاهد سیلاب‌های شدید و گسترده خواهیم بود.

همچنین گزارش‌ها حاکیست سامانه بارشی مونسون بارش شدید و وقوع سیلاب را در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و فارس به دنبال داشته است. در زاهدان بر اثر برق گرفتگی در باران ۲ شهروند جان خود را از دست دادند.

مونسون‌ها نسیم‌های دریایی شدید هستند که به ویژه در آسیای جنوبی و بخش‌هایی از آفریقا دیده می‌شوند و تقریبا ۶ ماه از سال را از جانب شمال شرقی و ۶ ماه دیگر را از جنوب غربی می‌وزند.

 

منبع: ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.