قیمت لحظه‌ای دلار و یورو در بازار | اختلاف عجیب نرخ دلار نیمایی و توافقی/ قیمت یورو افزایش یافت

به گزارش نبض بورس؛ فعالان بازار ارز در دومین روز هفته، شاهد نوسان محدود قیمت دلار و یورو در صرافی های بانکی بر اساس سامانه سنا بودند؛ ارزی که به عنوان مثال برای سرفصل مسافرتی یا دانشجویی مورد تقاضای مردم است.

نوسان قیمت دلار و یورو در بازار توافقی

نرخ دلار در بازار توافقی بین صراف و صادرکننده، امروز (یکشنبه ۴ دی ۱۴۰۱) با نوسان افزایشی روبرو بود. بر این اساس قیمت دلار توافقی به رقم ۳۶۳۲۹ تومان رسید که نسبت به آخرین نرخ امروز، افزایش داشت. این در حالی است که نرخ فروش دلار توافقی در صرافی های مجاز به رقم ۳۶۶۹۲ تومان رسید. این در حالی است که در پایان بازار امروز، بیش از ۲۴  میلیون دلار به صورت اسکناس در بازار توافقی معامله شد.

از سوی دیگر نرخ یورو توافقی (بین صراف و صادرکننده) امروز به رقم ۳۸۷۳۰ تومان رسید که نسبت به روز کاری قبل، افزایش ۰٫۵۱ درصدی دارد. این در حالی است که نرخ فروش یورو نیز در صرافی ها، به رقم ۳۹۱۱۷ تومان رسیده است. حجم معاملات یورو نیز به بیش از ۲ میلیون یورو رسیده است.

همچنین ۱۰۰ دینار عراق در صرافی های مجاز و بازار متشکل ارزی به رقم ۲۳۰۰ تومان رسیده است.

پیش بینی روند بازار ارز در اولین روزهای زمستان

بررسی ها نشان می دهد در هفته جاری، شاهد افزایش عرضه ارز به ویژه دلار و یورو خواهیم بود. بنابراین پیش بینی می شود با توجه به افزایش عرضه در برابر تقاضای ارز، شاهد تعدیل شاخص ارزی باشیم. در این میان، بازارساز با استفاده از ابزار بازار متشکل و بازار توافقی تلاش خواهد داشت تا بتواند به نیازهای ارزی متقاضیان پاسخ دهد. هرچند باید توجه داشت که نرخ هایی همچون دلار ۴۰ هزار تومانی در بازار غیررسمی و بعضا فردایی است که عملا حجم معاملاتی ندارند و تنها با هدف ایجاد هیجان در بازار شکل گرفته است؛ اما با این حال سیاست گذار در تلاش است تا ضمن تقویت عرضه در بازار ارز، به دنبال کنترل جریان نقدینگی با استفاده از ابزاری همچون افزایش نرخ سود سپرده های بانکی باشد.

واکنش بانک مرکزی به شایعه برکناری صالح آبادی

بانک مرکزی در پاسخ به شایعاتی درباره تغییر رئیس‌کل بانک مرکزی که در برخی رسانه‌ها مطرح شده بود، اعلام کرد: ‌‌انتخاب تیتر‌های نادرست بدون منبع و تنها به اتکای شایعات افراد معلوم‌الحال درباره رئیس‌کل بانک مرکزی…‌بسیار سوال برانگیز است زیرا اگر موضوعات اقتصادی نیز به اخبار زرد، دروغ‌پراکنی و تحلیل‌های عوام‌زده و سطحی ترکیب شود قطعا نتیجه آن از پیش مشخص است.

در توضیحات بانک مرکزی آمده است: تکذیب همه شایعات درباره هرگونه جابه‌جایی در تیم اقتصادی دولت از جمله رئیس‌کل بانک مرکزی، انجام شد و ‌رئیس‌کل بانک مرکزی هم چهارشنبه‌ هفته گذشته در مصاحبه مشترک با وزیر اقتصاد در حاشیه امضای تفاهم نامه تامین مالی ۱۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان، این موضوع را به‌صورت رسمی اعلام کرد‌.

صالح آبادی: نرخ ارز غیررسمی را قبول نداریم

رئیس کل بانک مرکزی در نشست خبری گفت:  نرخ ارز غیررسمی را قبول نداریم و باید تعدیل شود، ناآرامی‌ها تنها دلیل افزایش قیمت ارز نیست. به تازگی برخی رسانه‌ها از طرف من اعلام کردند که علت افزایش نرخ ارز ناآرامی‌ها بوده است. بله من گفتم که ناآرامی‌ها بر نوسانات همه بازارها از جمله بازار ارز تاثیرگذار بود؛ اما تنها عامل نبوده است.

دلار یک قربانی گرفت؛ خانی برکنار شد، آرام آمد

صبح امروز افشین خانی دانشجوی دکترای مدیریت بازرگانی که اواخر دی ماه سال گذشته از سوی صالح آبادی به معاونت ارزی بانک مرکزی منصوب شده بود، صبح امروز برکنار شد. این برکناری در شرایطی رقم خورده است که دستاورد مدیریت خانی در چند ماه اخیر، رکوردشکنی های بی سابقه دلار در بازار ارز بوده که منجر به کاهش ارزش پولی ملی شده است. همچنین با حکم رئیس کل بانک مرکزی، محمد آرام به سمت معاون ارزی جدید بانک مرکزی منصوب شد

بانک مرکزی سقف خرید ارز سهمیه را افزایش داد

با تصمیم بانک مرکزی، سقف فروش ارز به صورت اسکناس در بازار توافقی، برای اشخاص دارای کارت بازرگانی از ۲ هزار یورو به ۶ هزار یورو افزایش یافت.

 چه کسانی شش هزار دلار سهمیه ای دریافت می کنند؟

سخنگوی بانک مرکزی از تمهید سرفصل جدید تامین ارز به صورت اسکانس برای بازرگانان خبر داد. قمری وفا گفته است: “به‌ منظور پاسخ‌گویی به نیازهای ارزی و تسهیل در تأمین ارز به‌صورت اسکناس در سرفصل‌های مصارف ارزی، ترتیبات فروش ارز به صورت اسکناس به بازرگانان دیروز ۱۰ آذر به بانک‌های ملی ایران، سپه، تجارت، ملت و صادرات ایران ابلاغ شد. بازرگانان (اشخاص حقیقی) می‌توانند از فردا ۱۲ آذر ۱۴۰۱ با ارائه «کارت بازرگانی دارای حداقل یک ماه اعتبار» و «گواهی سابقه فعالیت تجاری از وزارت صنعت، معدن و تجارت (حداقل به مدت یکسال)» به متصدیان شعب منتخب بانک‌های یاد شده، نسبت به خرید ارز به‌صورت اسکناس تا سقف شش هزار (۶,۰۰۰) یورو یا معادل آن به سایر ارزها در سال با نرخ توافقی اقدام نمایند. به محض مهیا شدن امکان استعلام کارت‌های بازرگانی، فروش اسکناس در سرفصل مزبور برای صرافی‌های مجاز نیز میسر خواهد شد.”

پیش بینی قیمت دلار

در حال حاضر با توجه به سیاست های جدید بانک مرکزی مبنی بر عرضه آنلاین ارز در بستر بازار متشکل، پیش بینی می شود قیمت دلار و یورو همچنان با نوسان محدود همراه باشد. 

قیمت لحظه‌ای دلار و یورو در بازار | نرخ دلار توافقی در کانال ۳۳ هزار تومان افزایش یافت/ یورو توافقی وارد کانال ۳۴ شد/ دلار مسافرتی به کانال ۳۰ هزار تومان افزایش یافت/ جزئیات فروش اوراق ارزی از امروز

تصمیم مهم بانک مرکزی برای بازار ارز

در شرایطی که این روزها دوباره شاهد افزایش صف خرید ارز در مقابل صرافی ها بودیم، اخیرا صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی وعده داد از روز شنبه ۱۴ آبان، مردم برای خرید ارز نیازی به حضور در مقابل صرافی ها ندارند. به گفته این مقام مسئول از شنبه، سامانه برخط صرافی ها، با هدف تسهیل ارائه خدمات به متقاضیان عملیاتی خواهد شد و افرادی که درصد هستند ارزی را خریداری کنند به جای مراجعه حضوری به صرافی‌ها از طریق سامانه برخطی که راه اندازی شده است، می‌توانند درخواست‌های خود را به صورت برخط به صرافی مدنظر خود ارسال کنند و پس از احراز هویت، به صورت حضوری مراجعه کرده و ارز خود را دریافت می‌کنند و اینگونه سهولت دسترسی که یکی از محور‌های مدنظر ماست نیز میسر می‌شود.

 

سازوکار خرید اسکناس ارز از بانک‌ها چیست؟

بانک مرکزی در راستای تسهیل در تأمین تقاضای ارز به‌صورت اسکناس در سرفصل مصارف خدماتی سایر (سرفصل ۲۴)، ترتیبات تأمین و پرداخت ارز به متقاضیان سرفصل مذکور را به شرح زیر جهت اجرا به بانک‌های ملی، سپه‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏، تجارت‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏، ملت‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏ و صادرات ابلاغ کرد:

۱- فروش ارز (اسکناس) به متقاضیان، حداکثر به مبلغ ۲۰۰۰ یورو یا معادل آن به دلار و به نرخ اعلامی توسط اداره صادرات این بانک خواهد بود.

۲- فروش ارز به‌صورت اسکناس در سرفصل خدماتی سایر صرفاً به اشخاص حقیقی بالای ۱۸ سال امکان‌پذیر است.

۳- تأمین ارز از محل منابع داخلی آن بانک، بازار متشکل معاملات ارزی و اسکناس خریداری شده بابت ارز حاصل از صادرات مجاز است.

تبصره: درصورت نیاز، تأمین ارز مربوطه توسط این بانک نیز انجام خواهد شد. در این ارتباط مقتضی است هماهنگی لازم را با اداره صادرات این بانک به‌عمل آورند.

۴- فروش ارز از تاریخ ۱۴۰۱.۰۸.۱۵ تا اطلاع ثانوی با ارائه کارت ملی متقاضی امکان‌پذیر می‌باشد. همچنین شناسایی مشتری باید حسب ضوابط ابلاغی این بانک صورت پذیرد و علاوه بر ضوابط مذکور، فروش ارز صرفاً از طریق پرداخت معادل ریالی با کارت بانکی به نام متقاضی و استعلام شماره تلفن همراه به نام متقاضی از سامانه شاهکار امکان‌پذیر است.

۵- حسب فراهم بودن دسترسی آن بانک به “سامانه نظارت ارز (سنا) ” جهت ثبت تراکنش‌های مربوط به فروش ارز سرفصل سایر در شعب منتخب، در صورت بروز هرگونه سوال در ارتباط با نحوه اتصال به سامانه مذکور، مقتضی است هماهنگی‌های لازم را با اداره مهندسی نرم‌افزار این بانک به‌عمل آورند.

۶- آن بانک مکلف است قبل از فروش ارز، نسبت به ثبت مشخصات متقاضی (شماره ملی) در “سامانه نظارت ارز (سنا) ” تحت عنوان «سرفصل خدماتی‏- سایر» (کد سرفصل ۲۴) اقدام نموده و پس از اخذ تأییدیه از سامانه سنا، نسبت به فروش ارز به متقاضی اقدام نماید.

بانک مرکزی، در پایان این بخشنامه ضمن تاکید بر ابلاغ مراتب به شعب منتخب و واحد‌های ارزی بانک‌های ملی، سپه‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏، تجارت‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏، ملت‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏ و صادرات بر حسن اجرای آن تاکید کرده است.

 جزئیات فروش اوراق ارزی 

بانک مرکزی در هفته های گدشته اعلام کرد: به منظور گسترش و تسهیل استفاده از ابزار‌های مالی در شبکه بانکی کشور، بانک عامل (بانک ملی ایران) از فردا شنبه ۲۸ آبان مجاز است به نیابت از بانک مرکزی نسبت به عرضه «اوراق گواهی ارزی بانک مرکزی» به شرح ذیل اقدام کند:

۱ ‏- ناشر اوراق، بانک مرکزی از طریق بانک عامل می‌باشد.

۲ ‏- اوراق با نام، صرفاً و اصالتاً قابل خرید توسط اشخاص حقیقی ایرانی بالاتر از ۱۸ سال و تاریخ انتشار و سررسید آن به ترتیب ۲۵ ‏/۸ ‏/۱۴۰۱ و ۲۵ ‏/۱۱ ‏/۱۴۰۱ خواهد بود.

۳ ‏- حداقل و حداکثر میزان خرید اوراق توسط هر شخص حقیقی به ترتیب معادل ریالی ۱۰۰۰ دلار و ۴۰۰۰ دلار است. ضمناً با توجه به محدودیت عرضه اسکناس کمتر از ۱۰۰ دلار، مبالغ گواهی‎های مزبور مضاربی از معادل ریالی ۱۰۰ دلار قابل عرضه و بازخرید خواهد بود.

۴ ‏- پرداخت وجه اوراق در زمان انتشار صرفاً به «ریال» خواهد بود.

۵ ‏- بانک مرکزی به وکالت از خریداران اوراق، نسبت به تامین ارز (دلار) و نگهداری آن تا زمان سررسید اوراق اقدام میکند.

تبصره: اوراق توسط بانک عامل به نیابت از بانک مرکزی قابل بازخرید قبل از سررسید طبق بند (۹) خواهد بود.

۶ ‏- دارندگان اوراق در سررسید، میتوانند یکی از روش‌های زیر را انتخاب کنند:

الف) پرداخت حق‌الوکاله مذکور در تبصره ذیل این بند و دریافت اسکناس ارز (دلار) از بانک عامل

ب) تسویه نقدی (ریالی) که در این صورت حق‌الوکاله‌ای دریافت نخواهد شد.

تبصره: نرخ حق‌الوکاله معادل هفت درصد (۷٪) مبلغ ریالی در زمان سررسید مذکور در بند (۷) خواهد بود.

۷ ‏- مبنای محاسبه برای تعیین مبلغ ریالی در زمان بازخرید، سررسید و انتشار اوراق، نرخ پایانی روز قبل دلار توافقی (اسکناس) است.

تبصره: نرخ پایانی روز قبل نماد دلار توافقی (اسکناس) بازار متشکل معاملات ارزی (میانگین موزون معاملات نماد دلار توافقی روز قبل) در پایگاه اطلاع‌رسانی شرکت مدیریت بازار متشکل معاملات ارز ایران به آدرس www.ice.ir قابل مشاهده است.

۸ ‏- بانک عامل مکلف است به صورت هفتگی منابع ریالی حاصل از فروش این اوراق را پس از انجام هماهنگی لازم با اداره عملیات ارزی این بانک، به حساب‌های معرفیشده نزد اداره معاملات ریالی بانک مرکزی واریز کند.

۹ ‏- در صورت درخواست دارنده اوراق مبنی بر بازخرید اوراق، بانک عامل موظف است طبق جزو (ب) بند (۶) و بر اساس ترتیبات بند (۷)، نسبت به تسویه حساب با دارنده اوراق در همان روز اقدام کند.

۱۰ ‏- در صورت عدم مراجعه صاحب اوراق در سررسید، بانک عامل موظف است ریال حاصل از تسویه اوراق مزبور را بر مبنای مفاد جزو (ب) بند (۶) و بند (۷) محاسبه و به حساب ریالی شخص که در زمان خرید اوراق معرفی نموده، واریز کند.

۱۱ ‏- پس از انجام تسویه‌حساب با صاحبان اوراق در روز سررسید یا پیش از آن حسب ترتیبات بند‌های (۶) و (۷)، بانک عامل موظف است به منظور وصول وجوه پرداختی به دارندگان اوراق از این بانک، نسبت به ارسال گزارش معاملات در مقاطع هفتگی به «اداره عملیات ارزی» (روز دوشنبه هر هفته)، اقدام نماید. ترتیبات اجرایی این بند، توسط اداره مذکور ابلاغ خواهد شد.

۱۲ ‏- بانک عامل مکلف است به منظور دریافت مبالغ ریالی و ارزی پرداخت شده به دارندگان اوراق در سررسید (حسب ترتیبات بند‌های (۶) و (۷)) اطلاعات مربوطه را‏ به اداره عملیات ارزی اعلام کند.

۱۳ ‏- اوراق موضوع این بخشنامه به استناد ماده (۲۹) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور معاف از مالیات خواهند بود.

۱۴ ‏- کارمزد عاملیت بانک عامل برای فروش، بازخرید و تسویه اوراق به صورت جمعی تعیین و متعاقباً توسط اداره حسابداری کل و بودجه محاسبه و به حساب بانک عامل واریز خواهد شد.

۱۵ ‏- اوراق از طریق سامانه سیما متعلق به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران عرضه و بازخرید میشود و انجام معاملات ثانویه اوراق امکان‌پذیر نمیباشد.

 

همچنین ضرورت دارد ضمن ارایه مفاد ضوابط به شرح بند‌های فوق به خریداران اوراق، «تعهدنامه التزام به ضوابط اوراق گواهی ارزی بانک مرکزی» نیز از ایشان به شرح ذیل اخذ می‌شود: «اینجانب به ضوابط، مقررات و شروط ناظر بر کلیه مراحل خرید و بازخرید تا تحویل ‏/تسویه نهایی و همچنین ضمانت اجرا‌های مترتبه بر عدم رعایت الزامات مندرج در این ضوابط آگاه بوده و کلیه موارد مورد قبول میباشد» ‏

توصیه تحلیل‌گران به معامله‌گران چیست؟

با وجود، توصیه تحلیل گران این است که معامله‌گران باید از خرید و فروش‌های هیجانی خودداری کنند. وضعیت بازار به گونه‌ای است که هر لحظه امکان تغییر مسیر وجود دارد. تحلیل‌گران به معامله‌گران توصیه می‌کنند که به صورت پله‌ای اقدام به خریدوفروش کنند. زیرا ریسک بازار این روزها در بالاترین سطح قرار دارد.

 

 

 

قیمت لحظه‌ای دلار و یورو در بازار + قیمت انواع سکه | ورود دوباره دلار به کانال ۲۴/ پیش بینی قیمت دلار از دو منظر

آخرین نرخ های دلار و یورو در صرافی های بانکی/ نرخ ارز مسافرتی چند؟

در معاملات دومین روز هفته (یکشنبه ۴ دی ۱۴۰۱) بازار ارز و بر اساس اطلاعات سامانه سنا بانک مرکزی، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی همچون ملی و مجاز سطح کشور به نرخ ۳۰۱۳۹ تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت ۳۰۴۱۳ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته می شود.

همچنین امروز هر اسکناس یورو در این صرافی‌ها به قیمت ۳۲۱۳۳ تومان از مردم خریداری و در مقابل به نرخ ۳۲۴۲۴ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته می شود.

نرخ حواله دلار و یورو چقدر شد؟

در معاملات امروز، نرخ خرید حواله دلار آمریکا ۲۸۸۲۴ تومان و نرخ فروش حواله دلار آمریکا نیز ۲۹۰۸۶ تومان تعیین شد. همچنین نرخ خرید حواله یورو به رقم ۳۰۷۳۰ تومان و نرخ فروش حواله یورو نیز به رقم ۳۱۰۰۰ تومان رسیده است. 

قیمت لحظه ای دلار و یورو در بازار امروز + قیمت انواع سکه