۶۲۰ هزار متر مکعب آب در طرح‌های تغذیه مصنوعی گچساران ذخیره شد

سید معصوم افضلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار افزود: این میزان آب در طرح  های تغذیه مصنوعی  ناصرآباد، گرگدا و شیخ خواجه آبگیری و ذخیره  شده است.

وی بیان کرد:  از این میزان آب ذخیره شده ۳۲۰ هزار متر مکعب در طرح  تغذیه مصنوعی ناصر آباد، ۱۵۰ هزار متر مکعب در طرح تغذیه مصنوعی شیخ خواجه و ۱۵۰ هزار متر مکعب درطرح تغذیه مصنوعی، گرگدا ، از طریق بند های رسوبگیر کنترل و کانال های انتقال به حوضچه‌های تغذیه مصنوعی وارد و ذخیره شدند.

افضلی ابراز کرد: ظرفیت آب  بندخاکی رسوبگیر طرح تغذیه مصنوعی ناصر آباد  این شهرستان بدنبال بارندگی های چند روز  گذشته تاکنون تکمیل و سرریز شد.

رئیس اداره امور آب گچساران گفت: ظرفیت حوضچه های تغذیه مصنوعی  این طرح ها یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب است که بیش از ۳۷درصد حجم این حوضچه های تغذیه در اثر بارندگی و سیلاب های اخیر تکمیل  شده است.

 وی هدف از ساخت این طرح ها  را مهار و کنترل سیلاب ،جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی، تقویت آبخوان دشت و منابع آب زیر زمینی و جلوگیری از فرسایش خاک  عنوان کرد و گفت: وجود این مخازن آبی در آب و هوای منطقه نیز تاثیر مطلوبی دارد.

۶۲۰ هزار متر مکعب آب در طرح‌های تغذیه مصنوعی گچساران ذخیره شد

رئیس اداره امور آب گچساران گفت: بارش های شدید چند روز  گذشته در شهرستان گچساران و منطقه در بالادست سد امامزاده جعفر سبب افزایش و بالا آمدن آب اطراف این سد و نیز افزایش آب پشت سد شده است.

وی بیان کرد: هم اکنون  سه طرح آبخوانداری در مناطق ناصرآباد ، شیخ خواجه (آبدالان میشو ) و گرگدا در  محدوده مطالعاتی دشت امامزاده جعفر گچساران در حال بهره برداری هستند.

افضلی ابراز کرد: با توجه به گرمسیری بودن این شهرستان و کمبود نزولات جوی در پی آن بروز خشکسالی های متوالی در سال های اخیر ایجاد طرح های تغذیه مصنوعی برای مدیریت و ذخیره آب  در این شهرستان ضروری است.

رئیس اداره امور آب گچساران گفت: طرح های  در حال بهره برداری  تغذیه مصنوعی این شهرستان در صورت بارندگی و سیلاب سالیانه بیش از ۶ میلیون مترمکعب آب به آبخوان ها و سفره های آب زیرزمینی تزریق می کنند.

افضلی افزود: اجرای  طرح های تغذیه مصنوعی  این شهرستان موجب شده خشکسالی های اخیر تاثیر کمتری در افت منابع آبی زیر زمینی  دشت امامزاده جعفر داشته است.

وی افزود تامین اعتبارات لازم برای احداث سایر طرح های مطالعه شده و هم چنین ترمیم ، مرمت و بازسازی طرح های در دست بهره برداری لازم و اساسی می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.